top of page
Klimaatpsychologie.com & andere initiatieven

De volgende organisaties of projecten zijn in meer of mindere mate gerelateerd aan klimaatpsychologie. Wij dragen ze een zeer warm hart toe en werken met ze samen. Wie weet ook iets voor jou?

Youtopia

Stel, je bent de leider van je land, hoe zou het eruit zien?  In het Youtopia-gesprek doe je alsof jouw ideale toekomst er al is. Je kunt zowel interviewen als geïnterviewd worden. Sinds februari 2022 is dit project samen met de Rijks Universiteit Groningen omgevormd tot een wetenschappelijk onderzoek dat op de Dutch Design Week in oktober 2023 is gepresenteerd. Meer weten, kijk op de site van Youtopialab.

youtopia.jpg

Stichting KlimaatGesprekken

Je kunt meedoen met een workshopreeks en leren wat klimaatverandering doet met jou en wat jij kan doen aan klimaatverandering. En hoe kun je het gesprek aangaan over dit lastige onderwerp?

Ook kun je klimaatcoach worden of samen met collega's of burgers aan de slag gaan.

Klimaatpsychologie Alliantie 

In Nederland bestaat de Alliantie vanaf 2018. Deze alliantie is de arena waarin een diverse groep psychologen en andere professionals met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp klimaatpsychologie. 

European Federation of Psychologists Associations (EFPA)

Wij nemen deel in deze Europese expertgroep van de EFPA: European Psychology and Climate Change. Deze expertgroep levert in de periode 2021-2023 een bijdrage, die in Ljubljana en Brighton gepresenteerd wordt op het European Congress of Psychology. Lijkt dit je ook wat? Neem contact met ons op.  

logo_nieuw_x2.jpg
Schermafbeelding 2022-01-05 om 20.41.21.png
efpa-logo.png

Nederlands Instituut van Psychologen

Wij nemen deel aan de Expertgroep Klimaat- en gedragsverandering van het NIP. Vanuit deze werkgroep zullen wij psychologen informeren over klimaatpsychologie in Nederland. Dit webinar was het startpunt van de werkgroep. Ben je NIP-lid en heb je interesse? Mail het NIP en onderzoek waar je kunt bijdragen.

NIP-logo-rgb-DEF_rgb-sta-1-1.png

Psychologists for Future

Wij zijn verbonden met het globale netwerk Psychologists for Future. Wil je je aansluiten, stuur een mail naar info@klimaatpsychologie.com, dan brengen we je in contact.

Think big, Act now

Wij zijn verbonden met Think big, Act now. De boeken van Babette Porcelijn geven inzicht in de cijfers en vertellen wat je kunt doen in je eigen leven als je wilt verduurzamen. Wil je begrijpen hoe je eco-positiever kunt gaan leven? Doe dan deze eenvoudige test of kijk op de site. 

Groene Zorg Alliantie

De Groene Zorg Alliantie is een koepelorganisatie voor zorgprofessionals die zich inzetten voor vergroening van de zorg en voor planetaire gezondheid. Want...

"De Klimaatcrisis is een gezondheidscrisis".

Final_Psy-Future-Long.png
logo tban 210623-01_edited.jpg
DEF Logo.png
bottom of page