logo klimaat-12.png

  • Zijn de bewoners in jouw gemeente nog weinig enthousiast voor de energietransitie?

  • Wil je medewerkers meenemen in de verduurzaming?

  • Zorgen dat mensen zonder morren aan de vleesvervangers gaan?

 

Welcome to the club! Ook wij liepen tegen deze situaties aan. Gelukkig staat er een netwerk van ervaren klimaatpsychologen voor je klaar. We matchen jouw vraag aan een of meerdere klimaatpsychologen.

 

We bieden vier diensten aan:

  • De snelkookpan

  • De Groene Doen & Denktank

  • Een workshop of lezing op maat

  • Een uurtje sparren

 

Meer weten? Stuur even een mailtje naar info@klimaatpsychologie.com, dan kijken we welke dienst en persoon het beste past bij jouw vraag. Hieronder vind je alle klimaatpsychologen die zich richten op duurzaam gedrag.

Gooi jouw vraagstuk in de snelkookpan

In onze snelkookpan mengen we alle benodigde ingrediënten tot een (plantaardig) gerecht: we bepalen het groene gewenste gedrag en we komen via de probleemanalyse, doelgroepanalyse, brainstorm, selectie van psychologische mechanismen tot de keuze en het ontwerp van de meest kansrijke interventie.

 

We komen met een groepje klimaatpsychologen (en eventuele briljante breinen van andere disciplines) bij elkaar om snel een oplossing voor jouw gedragsvraagstuk te ontwikkelen op basis van de laatste kennis uit de klimaatpsychologie. Zo'n oplossing kan gaan van een complete campagne, een beleidsadvies of tekst voor een flyer tot een kleine nudge.

logo%20klimaat-03_edited_edited.png

Gooi jouw vraag in onze Groene Doen & Denktank!

Heb jij een vraagstuk op het gebied van gedragsverandering? ​Zoek je vormen om het draagvlak te vergroten, wil je mensen bewegen tot duurzamer reizen of juist meer thuiswerken? Allemaal ingewikkelde gedragsuitdagingen.

 

Gelukkig hebben we een team van gedragspsychologen met een enorme verscheidenheid aan ervaringen en kennis! Wij stellen de groep zo samen dat het precies past bij jouw uitdaging. Gooi jouw vraag eens in de Groene Doen & Denktank en kijk welk advies eruit komt rollen!

df4d41e9-585d-4963-ae6c-97cea8482430.jpg

Vraag een op maat gemaakte lezing of workshop aan

Soms kan het helpen om tijdens een sessie samen de diepte in te gaan en een specifiek gedragsvraagstuk uit te pluizen. Zo spreek je allemaal dezelfde taal en zet je dezelfde bril op. Wie weet is het genoeg voor dat vliegwieleffect. Zo niet, dan kan er altijd een vervolg aan gegeven worden. Lees meer op deze pagina over sprekers.

NIP_edited.jpg

Een uurtje sparren?

Dit kan natuurlijk. We kijken welke klimaatpsycholoog of -psychologen het beste jouw vraag kunnen beantwoorden.

sara en sara-11.jpg

Heb je een groene gedragsopgave?

Klimaatpsychologen met expertise in gedragsverandering
Sociaal psycholoog, milieukundige

Maurits van der Heijde

Maurits is opleider aan de Hogeschool Inholland en maakt studenten zich ervan bewust wat hun milieugedrag is en of dit gedrag klimaatbestendig is.

Klimaatpsycholoog, trainer en mediamaker

Niels de Boer

Niels ondersteunt media- en communicatie-professionals bij het stimuleren van klimaatvriendelijk gedrag.

Behandelcoördinator, filosoof, klimaatpsycholoog

Yvette Stevens

Yvette werkt als behandelcoördinator bij Koninklijke Kentalis en zet zich daarnaast in voor een groene en sociale leefomgeving.

Iniatiefnemer Zero Waste Nederland

Elisah Pals

Elisah is initiatiefneemster en kartrekker van Zero Waste Nederland.

Communicatieadviseur
Klimaatpsycholoog

Sara Wortelboer

Sara houdt zich bezig met klimaatcommunicatie, breincommunicatie en klimaatgedrag. Zij werkt bij de Nieuwe Wending en is mede-oprichter van klimaatpsychologie.com.

Sociaal psycholoog
Klimaatpsycholoog

Bram Hulsenboom

Bram realiseert met "De Klimaatpsycholoog" duurzaamheidsambities voor overheden en bedrijfsleven dmv advies en ondersteuning. Hierbij stelt hij de mens, gedrag en keuzes centraal.

Klimaatpsycholoog
Duurzaamheidsadviseur

Lieneke Knuyt

Lieneke is Project Manager Duurzaamheid - Operationele Implementatie bij PostNL en verduurzaamt als freelancer organisaties.

Gedragspsycholoog, journalist, bestuurslid NIP sectie SEP

Chantal van der Leest

Chantal maakt communicatiemiddelen voor gezond en duurzaam gedrag. Ook schrijft ze over psychologie voor populaire media.

Initiatiefnemer Reclame Fossielvrij en Social Tipping Point Coalitie

Femke Sleegers

Femke zet in op maatschappelijke verandering om klimaatontwrichting af te remmen. Bv. met verbiedfossielereclame.nl en andere social tipping points-maatregelen.

Klimaatpsycholoog
Organisatiepsycholoog

Jeanine Pothuizen

Jeanine helpt organisaties bouwen aan een groene organisatiecultuur. Zij schuift aan o.a. bij directie-overleg en leidt duurzaamheidsambassadeurs. Haar klanten zijn vooral trainings-, advies- en ingenieursbureaus.

GZ-psycholoog 
Klimaatpsycholoog

Marion Smans

Marion werkt als GZ-psycholoog en stimuleert projecten die bijdragen aan biodiversiteit en een groener Breda.