logo klimaat-12.png

  • Zijn de bewoners in jouw gemeente nog weinig enthousiast voor de energietransitie?

  • Wil je medewerkers meenemen in de verduurzaming?

  • Zorgen dat mensen zonder morren aan de vleesvervangers gaan?

 

Welcome to the club! Ook wij liepen tegen deze situaties aan. Gelukkig staat er een netwerk van ervaren klimaatpsychologen voor je klaar. We matchen jouw vraag aan een of meerdere klimaatpsychologen.

 

We bieden vier diensten aan:

  • De snelkookpan

  • De Groene Doen & Denktank

  • Een workshop of lezing op maat

  • Een uurtje sparren

 

Meer weten? Stuur even een mailtje naar info@klimaatpsychologie.com, dan kijken we welke dienst het beste past bij jouw vraag.

 

“Een eye-opener was het, de lezing over klimaatpsychologie. Het was de eerste keer dat we de energietransitie als een menselijke transitie behandelden. Waarom is gedrag zo lastig te veranderen, waarom lijken mensen zo apathisch en hoe gaan ze om met duurzame innovaties? Op die vragen kregen we een gedegen antwoord.”

Gooi jouw vraagstuk in de snelkookpan

In onze snelkookpan mengen we alle benodigde ingrediënten tot een (plantaardig) gerecht: we gaan van het groene gewenste gedrag, de probleemanalyse, doelgroepanalyse, selectie van psychologische mechanismen, brainstorm van ideeën tot de keuze en het ontwerp van de meest kansrijke interventie.

 

We komen met een groepje klimaatpsychologen (en eventuele briljante breinen van andere disciplines) bij elkaar om snel een oplossing voor jouw gedragsvraagstuk te ontwikkelen op basis van de laatste kennis uit de klimaatpsychologie. Zo'n oplossing kan gaan van een complete campagne, een beleidsadvies of tekst voor een flyer tot een kleine nudge.

logo%20klimaat-03_edited_edited.png

Gooi jouw vraag in onze Groene Doen & Denktank!

Heb jij een vraagstuk op het gebied van gedragsverandering? ​Zoek je vormen om het draagvlak te vergroten, wil je mensen bewegen tot duurzamer reizen of juist meer thuiswerken? Allemaal ingewikkelde gedragsuitdagingen.

 

Gelukkig hebben we een team van gedragspsychologen met een enorme verscheidenheid aan ervaringen en kennis! Wij stellen de groep zo samen dat het precies past bij jouw uitdaging. Gooi jouw vraag eens in de Groene Doen & Denktank en kijk welk advies eruit komt rollen!

df4d41e9-585d-4963-ae6c-97cea8482430.jpg

Vraag een op maat gemaakte lezing of workshop aan

Soms kan een sessie waarin jullie samen de diepte ingaan om een specifiek gedragsvraagstuk uit te pluizen, erg helpen om allemaal dezelfde taal te spreken en dezelfde bril op te zetten. Wie weet is het genoeg voor dat vliegwieleffect. Zo niet, dan kan er altijd een vervolg aan gegeven worden.

NIP_edited.jpg

Een uurtje sparren?

Dit kan natuurlijk. We kijken welke klimaatpsycholoog of psychologen het beste jouw vraag kunnen beantwoorden.

sara en sara-11.jpg

Heb je een groene gedragsopgave?