top of page

Basisopleiding Klimaatpsychologie

Duik in twee dagen in de wereld van de klimaatpsychologie

Je verdiepen in de klimaatpsychologie...

… is misschien iets wat je graag wilt. Maar: is deze opleiding ook iets voor jou? Wij vermoeden van wel. Wat voor werk je ook doet: of je nu psycholoog bent of gedragskundige, arts of beleidsmaker: klimaatpsychologie is overal toepasbaar.

Misschien vraag je je ook af hoeveel je er al vanaf weet en wat nieuw voor je is. Dat kun je ervaren tijdens de basisopleiding. Daarmee kan het je voeden met nieuwe inzichten, maar ook zelfvertrouwen geven omdat je als best veel weet en kunt.

Kortom: tijdens de basisopleiding krijg je meer zicht op Klimaatpsychologie, beter beeld hoe je je hiertoe verhoudt en wat je ervan kunt toepassen in je werk.

...twee dagen investeren? 

Wij denken dat velen van ons geholpen zijn met een stevige inleiding in de Klimaatpsychologie. Niet gelijk een hele master, maar gewoon een begin. Twee dagen. Die dienen als kennismaking met het vak klimaatpsychologie en met elkaar. Zodat je alleen en samen steviger staat en een helder verhaal kunt vertellen. Uitgangspunt is dat je je wetenschappelijk geëquipeerd voelt op het vlak van klimaatpsychologie en handvatten hebt waar je wat mee kunt in de praktijk. Mocht je daarna behoefte hebben aan concretere toepassing in de praktijk, dan kun je onze eendaagse verdieping voor behandelend psychologen of onze eendaagse verdieping voor gedragskundigen volgen. Wil je hier meer over weten, mail dan naar onderwijs@klimaatpsychologie.com.

 

Praktische zaken:

  • Kosten: € 450,- particulieren € 900,- zakelijk tarief (beide excl. 21% btw)

  • De tweedaagse gaat door bij 8 aanmeldingen. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

  • Meld je aan via het inschrijfformulier. Heb je een vraag? Mail gerust naar: onderwijs@klimaatpsychologie.com.

Opleidingsdata in 2024​ voor de tweedaagse opleiding en de verdiepingsdagen

Staat er geen geschikte datum bij? Wil je liever een in-company aanbod? Wil je op de hoogte gehouden worden van deze data, mail dan naar onderwijs@klimaatpsychologie.nl

opleidingsdag impressie.jpeg

Wat leer ik? 

Wat is er aan de hand in de wereld?

Middels een voorbereidende opdracht en een treffende samenvatting op de dag zelf, zetten we onze neuzen dezelfde kant op v.w.b. de klimaatcrisis en aanverwante onderwerpen. Je bent hierna op de hoogte van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten, feiten, cijfers en de samenhang van factoren.

Wat gebeurt er op het vlak van klimaatpsychologie?

We zorgen ervoor dat je een aantal bruikbare wetenschappelijk getoetste modellen in je rugzak kunt stoppen. Deze richten zich enerzijds op gedragsverandering en anderzijds op de psychologische gevolgen van klimaatverandering op mensen.

 

Wat kun je daarmee?

Hoe kun je deze kennis toepassen in jouw situatie? Enerzijds spitsen we het toe op de psychologie achter gedragsverandering, anderzijds op de klinische psychologie. We slaan een brug tussen het onderzoeken en duiden van data en bijpassende interventies. We brengen deze stappen in beeld aan de hand van voorbeelden en maken daarmee een vertaling naar de praktijk.

Ik meld me aan voor het opleidingsaanbod van Stichting Klimaatpsychologie!
Ik schrijf me in voor:
ik ben lid van Stichting Klimaatpsychologie

Bedankt voor het registreren! We nemen binnenkort contact met je op.

signal-2023-12-09-165257_002.jpeg
signal-2023-08-18-110018_011.jpeg
afstudeergroep maart 2024_edited_edited.jpg
bottom of page